Unable to send emails from my forum

Discussion in 'Email' started by gaurav, Feb 26, 2011.

  1. Hi, I used following configurations and got different errors.
    Config 1:

    <smtp deliveryMethod="Network" from="postmaster@mastforums.com">
    <!-- Uncomment to specify SMTP settings -->
    <network host="mail.mastforums.com" port="25" password="******" userName="postmaster@mastforums.com"/>
    </smtp>

    Error :

    Failed to connect:

    Failure sending mail.

    Config 2:

    <smtp deliveryMethod="Network" from="admin@mastforums.com">
    <!-- Uncomment to specify SMTP settings -->
    <network host="smtp.bizmail.yahoo.com" port="587" password="********" userName="admin@mastforums.com"/>
    </smtp>

    Error:

    Failed to connect:

    Insufficient permissions for setting the configuration property 'port'. (E:\web\mastforu\mail.config line 8)

    Can any one help please?
     
  2. Ray

    Ray

    You are going to need to talk to yahoo. It looks like you are using their email server to send out email.

    <network host="smtp.bizmail.yahoo.com" port="587" password="********" userName="admin@mastforums.com"/>

    For your first example you have...

    <smtp deliveryMethod="Network" from="postmaster@mastforums.com">
    <!-- Uncomment to specify SMTP settings -->
    <network host="mail.mastforums.com" port="25" password="******" userName="postmaster@mastforums.com"/>
    </smtp>

    And you wrote that the error message you got is...

    Failed to connect:

    Do you have a way for us to replicate this error message? Where exactly is this web page residing at? Is it still on your computer or has it been uploaded to our web server?

    Can you send email through other means such as Outlook using one of your mastforums.com email account?
     
  3. I have seen that the port property requires Full Trust, so try setting your application to run under Full Trust in your web.config as well as contacting Yahoo and verifying that your connection settings are correct.
     

Share This Page